Sivut

lauantai 31. elokuuta 2013

Luovutan! Haaste


    Sain taas vaihteeksi haasteen, Fawnilta. Olen aina sanonut etten näihin vastaa, mutta koska niitä tuntuu aika usein tulevan niin jatkuva kieltäytyminen olisi vähän epäkohteliasta. Eli kyllä, haasteita otetaan tästä lähtien vastaan (koskee kaikkia blogejani), älkää silti jooko hukuttako minua niihin! Ja vaikka näissä pitäisi itse haastaa tietty määrä bloggaajia, minä jätän tämän avoimeksi - tekee ken tahtoo, kunhan lukijoita on tuo alle 200. Luen niin vähän blogeja etten oikein löydä itse sopivia haastettavia. Huom - kysymyksiin vastaaminen vaatii koiran! ;D
    Joka tapauksessa, tässä tällainen nyt. Koirahaaste, vastailen lähinnä Necan osalta kun tuo Dari nykyään on isän. Kuitenkin jos siitä tulee jotain mainittavaa niin tokihan tuokin pääsee vastauksiin mukaan.

Haasteen säännöt:
- Vastaa haastajan 11 kysymykseen.
- Keksi 11 uutta kysymystä.
- Haasta 11 bloggaajaa, joilla on alle 200 lukijaa.
- Kerro bloggaajille, että olet haastanut heidät. 

Vastaukset kysymyksiin:


1. Mistä keksit koirasi/koiriesi nimen?
- Sekä Necan että Darin nimet on keksitty samalla tyylillä - halusin jonkun lyhyen, ytimekkään ja erikoisen nimen mitä ei monella koiralla olisi. Siispä ihan päästäni vain keksin erilaisia tavuyhdistelmiä, listasin ne ja lopulta valitsin parhaan.

2. Onko sinulla jotain haaverotua? Jos on, niin mikä?
- Akita ja valkoinenpaimenkoira. Myös pitkäkarvainen collie kiinnostaa.

3. Millainen on koirahistoriasi (onko sinulla ollut aikaisemmin koiria, jos on, niin millaisia)?
- Ennen näitä kahta ei ole ollut kuin tuo isän Venla joka sekään ei asunut meillä, muutti tänne vasta samana keväänä kun Dari hankittiin. Eräällä SAJ:n nuorisoleirillä minulla oli joskus pikkuisena välillä lainassa suomenajokoirauros nimeltä Ekku. Siitä en muista paljoakaan, vain sen että eräs toinen sitä lainannut tyttö toi sen takaisin minulle koska osasin kuulemma käsitellä sitä paremmin.

4. Lempikoiraharrastuslajisi? Miksi pidät juuri siitä?
- Agility ehdottomasti. Rakastan lajin vauhdikkuutta ja tiivistä yhteistyötä koiran kanssa. On myös hienoa nähdä miten koira kehittyy. 
Oltiin itse asiassa tänään testaamassa tuohon lähistölle avattu uusi rata.

5. Mikä on helpointa koirassasi/koirissasi?
- Neca on niin yhteistyöhaluinen ja nopeasti oppiva, ihanteellinen harrastuskaveri siis.

6. Entä vaikeinta?
- Se unohtuu helposti omiin maailmoihinsa eikä välttämättä reagoi esim. kutsuihin koska ei hoksaa että sitä kutsutaan. Sitten se kyllä toimii kun vain havahtuu ajatuksistaan. Lisäksi tuo on melkoisen arka, sosiaalistettu on kyllä ja nuorempana se oli paljon rohkeampi. En tiedä sitten mitä sille on tapahtunut.

7. Luettele lempikoirarotusi jokaisesta roturyhmästä?
- Apua, nyt meni hankalaksi! Pidän lähinnä tietyntyyppisistä koirista, joistain ryhmistä en välttämättä löydä yhtäkään rotua joka olisi mieleeni. No kokeillaan:

FCI 1: Bordercollie, yllättävää vai mitä?
FCI 2: Mh, sanotaan vaikka berninpaimenkoira.
FCI 3: Näitä rotuja en tunne kovin hyvin. Japaninterrieri, nimensä takia eh heh.
FCI 4: Mäyristä mäyriksen perään... Pitkäkarvainen mäyräkoira.
FCI 5: Akita. Myös kai vaikuttaa mukavalta.
FCI 6: Suomenajokoira. Kasvoin sunttispiireissä, näillä on aina paikka sydämessäni.
FCI 7: Irlanninsetteri.
FCI 8: Kooikerhondje.
FCI 9: Papillon ja phalène, melkein sama asiahan nuo ovat.
FCI 10: Saluki.

8. Millainen koiranomistaja/kouluttaja olet?
- Jaa'a, toivottavasti ihan kelvollinen? Rajoja ja rakkautta, näillä mennään. En seuraa mitään tiettyä kouluttajaa ja hänen menetelmiään, enkä muutenkaan etsi valmiita ohjeita (muutoin kuin äärimmäisessä ongelmatilanteessa) - yleensä moiset vain sekoittavat pääni pahasti. Toimin oman järkeni ja koiran luonteen mukaan. 
En ole myöskään varsinaisesti tehnyt itsestäni johtajaa Necalle, kyllä meillä saa voittaa leikeissä ja sanoa vastaankin jos siltä tuntuu. Koskaan tuo ei silti jätä käskyjä noudattamatta tms, ellei sillä ole siihen todella hyvää syytä.
Ehkä suurin ongelmani omien koirien kanssa toimiessa on tulinen temperamenttini (vierasta koiraa käsitellessäni osaan hillitä itseni). Varsinkin stressaantuneena tai turhautuneena tulee helposti tiuskittua koirallekin, mutta eipä ole kumpikaan siitä koskaan itseensä ottanut. Ovat kai tottuneet.

9. Onko sinulla jotain tavoitteita koirasi/koiriesi kanssa, jos on niin mitä?
- Onhan niitä, tässä vuoden alussa listasinkin niitä oikein. Pidemmän tähtäimen tavoitteena Necalle on ainakin pennut mikäli terveys- ja luonnetestit sujuvat hyvin ja sopiva uros löytyy.

10. Mitkä olivat/ovat sinulle tärkeimmät kriteerit koiraa hankkiessa?
- Tärkeintä on vaikea sanoa, mutta se mikä lopulta ratkaisee pelin on pennun luonne ja terveys. Siis kyllä, ne mitä katson viimeisenä. Aloitan aina epäoleennaisimmasta (kasvattajanimestä, pennun väristä yms) ja etsin täydellistä.

Uudet kysymykset, vähän sekalaista sakkia mutta vastailkaa toki blogeissanne:

1. Mihin kiinnität eniten huomiota koirissa, siis vaikkapa kun sellainen tulee vastaan - katsotko silmiä, turkkia, sen käytöstä tai olemusta..?
2. Oletko matkustanut koirasi kanssa kanssa? Millä ja minne?
3. Entä onko koirasi yöpynyt jossain muualla kuin kotona?
4. Erikoisin harrastuslaji jota olet kokeillut / haluaisit kokeilla koirasi kanssa?
5. Millaisista virallisista nimistä pidät koirilla?
6. Entä kutsumanimistä?
7. Onko sinulla "salaista" lempirotua? Eli pidätkö jostain rodusta muttet ole tullut koskaan maininneeksi pitäväsi siitä?
8. Oletko kohdannut ongelmia koirasi kanssa (koulutuksessa, liikenteessä tms)? Miten selvisitte siitä?
9. Haluaisitko joskus tulevaisuudessa toisenkin samanrotuisen koiran kuin nykyinen otuksesi?
10. Onko sinulta koskaan mennyt "unelmakoiraa" ohi siksi ettei elämäntilanteesi ole sallinut koiran hankkimista? Eli siis olet löytänyt sen kertakaikkiaan täydellisen pennun mutta koirakiintiö on ollut täynnä / sinulla on ollut jokin muu este koiran hankinnalle.
11. Onko koirallasi nelijalkaisia ystäviä, esim kissa tai toinen koira?

Siitä sitten vaan. Kysymykset ovat yhden koiran muodossa, mutta useamman hännänheiluteksen omistajatkin osaavat varmasti vastata monikossa. Jos joku näihin vastaa niin olisi toki kiva jos linkittäisit oman postauksesi tämän postauksen kommentteihin, pääsisin lueskelemaan vastauksiasi :)

2 kommenttia:

  1. Harmi kun en voi vastata noihin sun kysymyksiin, kun ei ole omaa koiraa... :(
    Mutta kiva, kun olit silti ottanut haasteen vastaan :)

    VastaaPoista

Kuka tahansa, myös anonyymit, voi kommentoida - älkää ujostelko vaan kirjoittakaa ajatuksenne teksteistä! :)
Kritiikkiä saa antaa, mutta epäasialliset kommentit poistan. Muistakaa siis käyttäytyä fiksusti!